Τι ειναι η Βιοκλιματική Πέργκολα?

Τι ειναι η Βιοκλιματική Πέργκολα?

Τι ειναι η Βιοκλιματική Πέργκολα?

Μια Bιοκλιματική πέργκολα είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ηλεκτρικά λειτουργούμενο σύστημα από αλουμίνιο πέργκολας, χρησιμοποιώντας κλινόμενες αλουμινένιες λεπίδες οροφής. Αυτός ο τύπος πέργκολας δημιουργεί και βοηθά στη ροή του αέρα χρησιμοποιώντας την κατεύθυνση και τη γωνία των λεπίδων οροφής και βοηθάει στον έλεγχο του κλίματος κάτω από τη δομή της πέργκολας.

Η γενική χρήση αυτού του όρου στο ιντερνετ αναφέρεται σε ένα ηλεκτρικό πολυτελές σύστημα, αντίθετα με ένα βασικό χειροκίνητο σύστημα, το οποίο αποτελεί εντελώς διαφορετικό επίπεδο προστασίας και σταθερότητας. Η βιοκλιματική πέργκολα είναι τώρα ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο σύστημα που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα για εμπορικές και οικιακές εφαρμογές, παρέχοντας σκίαση από τον ήλιο και προστασία από τη βροχή για εξωτερικούς χώρους τραπεζαρίας και αίθριους. Σωστά σχεδιασμένη και καθορισμένη, η πέργκολα μπορεί να εξοπλιστεί με αναδιπλούμενες πλευρές για να δημιουργήσει έναν εξωτερικό χώρο χρήσης για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, παρέχοντας προστασία από τον καιρό.

Σχεδιάστηκε για να προσφέρει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα προστασίας από τον καιρό σχεδόν όλο το χρόνο και να καθιστά έναν εξωτερικό χώρο πολύ πιο χρησιμοποιήσιμο. Σε μια εμπορική εφαρμογή, όπως ένα εστιατόριο ή μπαρ, τα οφέλη είναι προφανή στο να παρέχει χώρο υψηλής ποιότητας για τους πελάτες να χρησιμοποιούν πιο συχνά σε λιγότερο τέλειες καιρικές συνθήκες, αλλά και να προστατεύει από τον αφόρητο ήλιο το καλοκαίρι. Οι λεπίδες οροφής κλίνονται με το τηλεχειριστήριο, τα καλύτερα μοντέλα επιτρέπουν στη στοίβα των ρόφων να αναδιπλωθεί προς ένα πλευρό για να παρέχει περίπου 80% έκθεση όταν απαιτείται. Φωτισμός, θέρμανση και άλλες επιλογές μπορούν να ενισχύσουν τον χώρο, και γενικά το μέγιστο μέγεθος για ένα μοναδικό σύστημα είναι περίπου 6μ x 4μ, αλλά τα συστήματα μπορούν να συνδεθούν ατελείωτα…

Η παραδοσιακή χρήση και η έννοια της λέξης ‘Πέργκολα’ είναι τώρα κάπως ανενεργή όσον αφορά τις αναζητήσεις στο Google και τα προϊόντα Εξωτερικού Χώρου, καθώς χρησιμοποιείται σε τόσα πολλά προϊόντα για την περιγραφή τους, αλλά η βάση αυτής της περιγραφής καλύπτει ακόμη προϊόντα που έχουν 2 ή περισσότερους υποστηρικτικούς πυλώνες και δημιουργούν μια σταθερή δομή για να λειτουργήσουν ως χώρος εξωτερικής διαβίωσης.